Over

Mij

Ik vertel je graag wat meer over verbindend opvoeden.

 Voor mij betekent verbindend opvoeden in de eerste plaats verbinding maken met je kind. Meer specifiek: verbinding maken met de emoties en behoeften van je kind. Je proberen in te leven in je kind en waarom hij of zij bepaald gedrag stelt. Want gedrag is communicatie, en wanneer we beter kunnen begrijpen welke boodschap er onder bepaald gedrag schuilt, wordt het ook makkelijker om ermee om te gaan.⠀


Daarnaast betekent verbindend opvoeden voor mij ook verbinding maken met je eigen gevoelens en behoeften en dus ook met waarom jij op een bepaalde manier reageert op het gedrag en de gevoelens van jezelf, je kind, je partner,…⠀Wanneer je meer vertrouwen krijgt in het omgaan met je eigen gevoelens, zal je ook meer vertrouwen krijgen in het omgaan met de gevoelens van je kind.

Ik wil je heel graag op weg helpen om tot meer verbinding te komen met jezelf en met je kind. Dat doe ik door op Instagram en Facebook wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen te geven.

 
Ik organiseer ook workshops en (online) trainingen.

Mijn missie is dat elke ouder de beste ‘emotiecoach’ voor zijn of haar kind kan worden.

Mijn aanpak

Theoretische achtergrond

Hoe werkt een (kinder)brein?

Waarom werken bepaalde zaken heel goed en waarom werken sommige dingen net niet?

Wanneer je hier zicht op hebt is het een pak makkelijker om tips en adviezen toe te passen zodat ze ook echt werken!

 

Concrete tips en adviezen

Geen vage ideeën die je dan nog zelf moet vertalen naar de praktijk. Bij mij krijg je concrete handvaten en uitgewerkte voorbeelden, zodat je deze heel eenvoudig en meteen kan toepassen in jouw situatie.

 

Wetenschappelijk onderbouwd

Alle informatie die je krijgt is, net als alle tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek én mijn jarenlange praktijkervaring. Ik deel niet mijn persoonlijke overtuigingen of ideeën, maar wel onderbouwde informatie en tips die bewezen zijn en echt werken!

 

Een kind ís niet lastig,

een kind héeft het lastig

Vanuit mijn kennis en ervaring als kinderpsycholoog kan ik met zekerheid zeggen dat kinderen niets liever willen dan met ouders in verbinding te zijn. Wanneer dat niet lukt of moeilijk loopt is daar dus altijd een reden voor. 

Het is aan ons als opvoeders om onze detectivebril op te zetten en op zoek te gaan naar wat er onder gedrag schuilgaat. Op die manier wordt het meteen een stuk eenvoudiger om met meer begrip en mildheid naar je kind te kijken en om te weten hoe je met lastig gedrag om kan gaan.

Anky de Frangh

Ik ben Anky, kinder- en jeugdpsycholoog en gedragstherapeute.
 
Als psychologe heb ik ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie, de bijzondere jeugdzorg en het bijzonder onderwijs. Daarnaast ben ik ook mama van twee fantastische zoontjes.

 

Ik heb me gaandeweg gespecialiseerd in emotieregulatie en emotiecoaching en werk nu voornamelijk met ouders en opvoeders.

Ik wil ouders meer vertrouwen geven in het omgaan met het gedrag en de gevoelens van hun kinderen om zo tot meer verbinding te komen binnen hun gezin.