Work

shops

Wil je me graag inhuren voor een workshop of lezing binnen jouw organisatie?

Hieronder vind je een overzicht van de reeds bestaande workshops en lezingen.

De lengte en inhoud kunnen telkens aangepast worden aan de noden van jouw organisatie.

Contacteer mij gerust voor meer informatie!

Kinderen en emoties


Kinderen ervaren regelmatig grote gevoelens en het is niet altijd eenvoudig om te weten hoe je hiermee kan omgaan. In deze workshop ontdek je de basisprincipes van emotiecoaching, hoe je deze als zorgfiguur kan toepassen en waarom dat zo belangrijk is.

Het effect van trauma op gedrag

In deze lezing gaan we dieper in op wat trauma nu juist is, wat de effecten van trauma zijn op gedrag en hoe je hiermee om kan gaan. De lezing kan gegeven worden voor ouders en voor zorgverleners die werken met kinderen met trauma.

 

Verbindend opvoeden in de kinderopvang

Hoe kan je op een verbindende manier omgaan met de kinderen in je groep en waarom is dit zo belangrijk? Hoe kan je omgaan met lastig gedrag?

Een combinatie van theoretische inzichten en praktische handvaten.

 

Voor het eerst naar de kleuterschool

Je krijgt concrete en praktische tips om de overgang van de kinderopvang naar de kleuterschool vlot te helpen verlopen.

Inclusief tips voor ouders en leerkrachten over hoe je het afscheid kan aanpakken.

 

Emotiecoaching op school

Grote emoties hebben een impact op de dynamiek in je klasgroep, maar ook op het leervermogen van kinderen. Weten hoe je kinderen kan helpen om met deze emoties om te gaan is dus essentieel. In deze workshop ontdek je de basisprincipes van emotie-coaching en hoe je deze kan toepassen om voor meer rust in je klas te zorgen.

 

Help! Mijn kind heeft driftbuien!

Ook al zijn ze nog zo klein, de emoties van kinderen zijn dat helaas niet. In deze lezing krijg je meer inzicht in de driftbuien van je kind. Je leert wat veel voorkomende oorzaken zijn en dus ook hoe je driftbuien zo veel mogelijk kan voorkomen. Niet alle driftbuien zijn te vermijden, daarom krijg je ook praktische tips en handvatten om met driftbuien om te gaan.

 

Verbinden met je tiener


De puberteit brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor de tieners in kwestie, maar ook voor hun ouders. Hoe kan je hier als ouder mee omgaan? Hoe kan je in verbinding blijven met je tiener die ondertussen vooral probeert om van jou los te komen? Hoe kan je praten met je tiener? Het komt allemaal aan bod in deze workshop.

Emoties aan tafel


Eten kan voor veel kinderen soms echt een uitdaging zijn en de rust aan tafel is dan soms ver te zoeken.

In deze workshop krijg je een nieuwe kijk op selectief eten en krijg je meteen ook concrete handvaten om hiermee om te gaan, zodat jullie samen weer meer kunnen genieten van de eetmomenten.

Een workshop of lezing inplannen of op maat laten maken?

Wil je graag een workshop inplannen? Heb je zelf een idee over een workshop? Of wil je er samen over nadenken?

Dat kan allemaal! Stuur me even een bericht via mijn contactpagina en ik neem zo snel mogelijk contact op.