Voor professionals

Aanbod

Verbindend opvoeden voor professionals

Werk je als professional met ouders of kinderen? Wil je je sterker voelen in het uitdragen van verbindend ouderschap, individueel of als team? Of wil je het verbindend omgaan met gedrag en emoties meer integreren in jullie werking? Om je zo goed mogelijk te ondersteunen in jouw missie, geef ik naast workshops en lezingen ook (live of online) training aan teams en organisaties. Liever samen aan de slag met je eigen stuk of teamproces? Boek een intervisie of supervisie.

Lezingen en workshops

Aan de hand van lezingen en workshops breng ik je meer inzichten en concrete handvatten rond verschillende opvoedthema’s.  De lezingen en workshops zijn nuttig voor zorgorganisaties, zorgverleners, leerkrachten en kleuterbegeleiders en teams in de kinderopvang en kunnen zowel online als op locatie. 

Kies een thema als basis of laten we samen nadenken over een workshop of lezing helemaal op maat van de behoefte van jouw organisatie!

Materialen

Zoek je materialen om in je praktijk mee aan de slag te gaan? In de webshop vind je ondersteunende kaartensets, posters en oefenmateriaal dat je kan inzetten bij gesprekken en sessies over gevoelens en emoties. Een mooie leidraad waar je regelmatig naar terug kan grijpen. Zowel voor jonge als oudere kinderen.

3-daagse training ‘ouders begeleiden naar verbindend ouderschap’

“The parent-child connection is the most powerful mental health intervention known to mankind.” Bessel van der Kolk

Wil je je (verder) verdiepen in emotieregulatie en verbindend ouderschap?

Leer hoe je als professional de brug slaat tussen jouw kennis en de dagelijkse praktijk waarmee ouders te maken krijgen. Ontdek essentiële technieken en inzichten die antwoord geven op de fundamentele vragen van ouders: “Doe ik het goed?” en “Hoe kan ik mijn kind helpen?”. Versterk je toolkit met praktische oefeningen en bouw vertrouwen op in je vaardigheden om echt verschil te maken in het leven van gezinnen.

Supervisie

In supervisie ligt een waardevolle kans voor professionals zoals kinderpsychologen, coaches, ondersteuners, en pedagogisch begeleiders om stil te staan en te reflecteren op hun eigen handelen en denken. 

Je wordt uitgenodigd om je professionele rol en persoonlijke ontwikkeling te onderzoeken. Het is een fijne manier om je vaardigheden in de begeleiding van ouders en zorgverleners naar verbindend ouderschap te verdiepen, maar ook om inzicht te krijgen in je eigen emotionele stuk en hoe dit je werk beïnvloedt. 


We creëren samen een veilige ruimte waar je kunt leren van casussen, feedback kunt ontvangen en ontdekken hoe je nog effectiever kunt zijn in je rol. We leggen bloot waar je als professional tegenaan loopt, wat je uitdagingen zijn, en hoe je jouw begeleidingsvaardigheden verder kunt aanscherpen.


Een kans om niet alleen je technieken te verfijnen, maar ook om persoonlijke groei en professionele voldoening te vergroten. 


Een sessie van 1 uur – 120 euro incl. BTW

Intervisie

Zoek je een groepsgerichte, verbindende aanpak waarbij jij en je collega’s elkaar verrijken door ervaringen, inzichten en uitdagingen te delen?

 

Tijdens onze teamsessies duiken we diep in de praktijk. We creëren een waardevolle leeromgeving waarin ervaringen en inzichten constructief worden uitgewisseld. We bespreken wat goed gaat en identificeren samen verbeterpunten binnen een veilige setting. Het doel is om jullie gezamenlijke impact op de ondersteuning van ouders en kinderen te vergroten. 

 

Samen leren we van elkaar. We bespreken casussen en wisselen feedback uit. De focus ligt op collectieve groei. Elk lid van het team brengt zijn unieke perspectieven en vaardigheden mee, waardoor de sessies niet alleen professioneel verrijkend zijn, maar ook jullie onderlinge band versterkt en het hele team hechter wordt.