Pod

casts

liesjebrockleyphotography-79

De afgelopen jaren was ik te gast bij verschillende podcasts. Hier vind je een overzicht van alle afleveringen terug.

Ouders komen van Mars

De podcast die je moet beluisteren om je tiener te begrijpen

De podcast van het boek, voor wie niet graag leest 😉

Geen tropenjaren meer, geen ’team no sleep’ meer, geen peuterpuberteit of babysits meer… Heerlijk, toch? Helaas! Krijg je gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen. Met een werkelijk unieke blend: de TIENER.

In elke aflevering gaat Evelien Kayaert op zoek naar antwoorden op onbegrijpelijke gedragingen of uitspraken van tieners. Daarvoor wordt ze bijgestaan door mezelf als expert.

Mama's en meer

Omgaan met emoties

We duiken diep in hoe we (beter) met emoties kunnen omgaan, zowel bij onze kinderen als bij onszelf. Ook vragen als “Moeten we onze kinderen niet “hard maken” voor de echte wereld?” komen aan bod.

Uiteraard zit er ook nog een mama achter de psychologe, dus hebben we het ook over hoe mijn leven met 2 kindjes eruit ziet.

MamaBaas

Eerste hulp bij driftbuien

Elke peuter-ouder wordt regelmatig geconfronteerd met de beruchte driftbuien. Onze kleine sloebers hebben vaak nog niet de juiste tools onder de knie om met boosheid om te gaan. Stampen, roepen, gooien, slaan …  Boosheid uiten ze op verschillende manieren, maar hoe kunnen we kinderen anders omgaan met die boosheid? Hoe maken we die gevoelens bespreekbaar en welke tips kan je hen aanreiken om hiermee om te gaan? Ik help je op weg.

Opvoed Show

De emotiecoachende basishouding en hoe je deze in de opvoeding in kunt zetten

Wat is de emotiecoachende opvoedingsstijl juist? Wat zijn daar de voordelen van en wat is de basishouding die daar bij hoort? Dit en nog veel meer komt aan bod in deze aflevering van de Opvoed Show waarin ik te gast was.

MamaBaas

Hoe reageer ik best op het gedrag van mijn kind?

Hoe reageer je op bepaald gedrag van je kind? Waarom is het ene kind ‘lastiger’ dan het andere?  Zijn sommige kinderen temperamentvoller en stellen zij meer ‘ongepast’ gedrag?

Onvervulde behoefte, onrealistische verwachtingen en overprikkeling of overweldigende emoties zijn vaak de oorzaak van gedrag dat wij als lastig ervaren.  Ik ga dieper in op deze oorzaken en hoe je hiermee om kan gaan.

Papa moet het doen

Papa is boos

Deze week schreeuwen we de longen uit ons lijf. We zijn namelijk boos! Of liever niet eigenlijk. We hebben het erover hoe het is om boos te zijn op je kind, hoe je ermee om kunt gaan en wat je ervan kunt leren. 

Dus ben je weleens boos op je kinderen, op jezelf of op de buurman? Dan is dit een aflevering voor jou! Confronterend en leerzaam.

Puber(t)aal - de podcast

Hoe kan je omgaan met tieneremoties?
  • Wat zijn tekenen dat een tiener worstelt met zijn emoties?
  • Hoe moedig je jongeren aan om meer te spreken over hun emoties?
  • Op welke manier ga je best met je eigen gevoelens om in een verhitte discussie?

Dit en meer kwam aan bod in deze aflevering.

Vanzelfsprekend

Verbindend opvoeden

Is het enkel jouw kleuter die zo driftig kan zijn? Wat hebben pubers en kleuters gemeen met elkaar? En waarom is het toch zo moeilijk om grenzen te stellen?

Praten over emoties, verbindend opvoeden, grenzen stellen, individualisme,… Al deze thema’s komen aan bod.

Studio Hida

Verbindend opvoeden

Ik ken Ine nog van vroeger, dus het was een fijn weerzien en een gezellige babbel!

We hebben het over het belang van grenzen stellen, je village, zorgen voor jezelf, ruimte maken voor emoties en waarom dat zo belangrijk is en nog zoveel meer!