Ouders begeleiden naar Verbindend Ouderschap

Driedaagse training

Hey professional, wil jij ouders leren begeleiden en ondersteunen om op een meer verbindende manier om te gaan met het gedrag en de emoties van hun kinderen? Dan is deze training voor jou!

Ouders hebben over het algemeen 2 vragen: “Doe ik het goed?” en “Hoe kan ik mijn kind begrijpen en helpen?” Dat nemen we als uitgangspunt om te kijken wat het van jou als professional vraagt in het contact met ouders.

Aansluiten, erkenning en begrip zijn essentieel en voor veel professionals bekend, maar voor ouders vaak niet. Hoe sla je de brug tussen jouw kennis en de dagelijkse praktijk?

In onze driedaagse training ‘Ouders begeleiden naar Verbindend Ouderschap’ gaan we hiermee aan de slag. We nemen je mee in een aantal theoretische modellen rond gedrag, emoties, behoeften en de werking van het brein, zodat je deze zelf ook kan overbrengen naar ouders.

Daarnaast gaan we concreet in op de eigenheid van het werken met ouders. Wat zijn hierbij de uitgangspunten? Wat is de basishouding? Wat zijn de valkuilen?

Om jouw toolkit goed te vullen gaan we ook uitgebreid oefenen en zelf ervaren. Zo wordt de kennis omgezet in de praktijk en krijg je meer vertrouwen in het zelf toepassen van de technieken.

Trainers

Anky De Frangh & Kimberley Roerdink

Niveau:

HBO(+) 

Heb je al veel therapeutische ervaring in het werken met ouders? Dan is deze training minder geschikt voor jou. Bij twijfel, neem even contact!

Accreditatie:

SKJ accreditatie – 23 punten

Aantal deelnemers:

maximaal 12 deelnemers

Data & Locatie:

1 oktober, 8 oktober & 15 oktober (9.30u – 16.30u) | Borgerhout in Antwerpen (België)
Let op! De locatie is enkel bereikbaar via een trap.

Kosten:

725,- (inclusief BTW). Met digitale literatuurmap, notitieboekje, koffie, thee, water en vegetarische lunch.

De deelnemers uit de eerste groep delen graag hun ervaring!

Deze training is voor professionals die:

Wat levert het je op?

Een gevulde toolkit met kennis en vaardigheden zodat jij ouders met meer vertrouwen kan begeleiden.

Anky De Frangh | branding fotoshoot

Anky De Frangh

Hey, ik ben Anky. Ik ben 14 jaar geleden afgestudeerd als Master in de klinische psychologie. Ondertussen ben ik ook gedragstherapeut én mama van 2 fantastische en avontuurlijke jongens. Vlak na mijn afstuderen als psychologe lag mijn focus op het begeleiden van kinderen, maar al snel werd die uitgebreid naar het hele gezin en de laatste jaren begeleid ik vooral ouders. Daarnaast ondersteun ik ook professionals in het anders kijken naar en omgaan met het gedrag van kinderen.

Kimberley Roerdink

Hai, Kimberley hier! Ik ben opgeleid als psycholoog en gezinstherapeut. In mijn rol als professional heb ik veel opleidingen gevolgd om mijn schatkist te vullen. Inmiddels heb ik meer dan 13 jaar ervaring binnen de jeugdzorg en GGZ. Altijd is mijn focus gezinsgericht geweest. De laatste jaren richt ik mij voornamelijk op het begeleiden van ouders en professionals. Ook ben ik moeder van drie heerlijke kinderen, waar ik iedere dag van mag leren. Zij laten mij ervaren hoe het is om alle theoretische kennis toe te passen in de praktijk.

kimberley-roerdink-verbindend-ouderschap-gevoelsrijk-home-260x260

Vul het formulier in om je in te schrijven! Twijfel je of heb je vragen? Laat het ons dan weten.